Underbara berörande befriande målningar…

… av Jenny Simone.

Konstintresset vaknade till liv någonstans i 18 års åldern då livet var lite upp och ner, Jenny hoppade av gymnasieskolan och fann inspiration till att börja måla istället. De första trevande stegen blev med oljepastellkritor. Denna teknik har sedan följt Jenny i livet och återkommer ständigt i hennes konstnärskap. Nästa steg kom när hon något år senare fick ett set med oljefärg i födelsedagspresent som hon började experimentera med. På senare år arbetar Jenny mycket i akryl, oljepastell och kritor.

Inspirationskällor i konsten saknas inte – Gauguins polynesiska motiv, Frida Kahlos liv & smärta och Picassos hela konstnärskap. Jenny uppskattar det ”inte helt perfekta måleriet” – ett perfekt återgivet porträtt är inte något som tilltalar henne…och det är inte heller den typen av måleri som hon vill ägna sig åt. Jenny vill åt en känsla i sin konst, den ska beröra betraktaren. Man ska känna igen sig i en känsla, man ska känna sig tröstad eller kanske till och med bli rädd och tycka att motivet är skrämmande – bara det berör.

Jenny har alltid känt ett inre behov av att uttrycka sig med konst, hon hämtar kraft & inspiration att måla av det som finns runt om kring henne – människor, känslor och djur. Framför allt djur betyder mycket för henne och har funnits som en räddare, tröstare och gett livet en mening många gånger. Jenny attraheras av Fauvism och känner att hennes konst ofta är lite vild, färgglad och fri från form.

Färgstarka och moderna bilder från Roger von Moltzer

Nu har vi fått in Roger von Moltzers färgstarka och moderna bilder som verkligen sticker ut och syns, vill du ha något färgstarkt på väggen så hör av dig…

Det är passionen för konst och design som ger mig lusten att skapa nya konstverk säger Roger von Moltzer. För mig är konst och design något som berör och som påverkar våra liv – vi känner och upplever något genom våra visuella intryck. Känslan är alltså essensen i skapandet av min konst.

Mitt sätt att kommunicera via bilden är med uttrycksfulla färger och enkla former, och ofta bilder som ”sticker ut”. För mig är det färg och form som harmoniseras med varandra. Det är alltså kombinationen av färg och form som ger en känslomässig reaktion och upplevelse.

I skapandet utgår jag från mina egna fotografiska bilder som bearbetas i datorn med unik teknik. En dator kan däremot inte uppleva bildkompositionens känsla utan detta ligger på min intitution och mitt omedelbara känslomässiga tillstånd som konstnär.

Mina konstverk signeras ”RvM” och är initialerna i mitt namn.

– ENJOY –

Perfekta bilder i sina egna element

Andreas bilder levererar verkligen ett inre lugn och en harmoni genom hans kameralins.

Med kameralinsen låter jag betraktaren se genom mina ögon, och vid sidan om naturen själv, är människan det mest naturliga jag kan tänka mig.

Den perfekta bilden är den där naturen får lov att finnas, som en byggnad där åldrandet har tagit över den polerade ytan. Eller där människan är i harmoni med sin omgivning, oavsett om det är varm hud mot kall betong eller våta tårar i torr mossa. Allt är perfekt när det är i sitt eget element.

På samma sätt som den mänskliga kroppen alltid är perfekt, oavsett hur den ser ut. För när den avklädda kroppen strippas på det som vanligen skiljer oss åt, blir vi lika. Betraktaren utmanas därmed att se bortom den ytliga nakenheten för att istället försjunka i den naturliga människan bakom en fasad av statusmarkerande kläder. Även om dagens teknik öppnar nya dörrar är det när jag behandlar kameralinsen som mitt eget öga som de bästa vyerna uppenbarar sig.

Och på samma sätt som verkligheten inte låter sig manipuleras, utan att samtidigt förlora en del av sitt ursprung, så tror jag att sanningen blir som starkast när den får vara precis det den är. Det är detta som avspeglar sig i mina bilder. Då kan jag också förmedla den nakenhet som jag älskar, utan att objektifiera den. Helt enkelt för att människan i sig själv alltid är naturlig. Allt annat sitter i betraktarens öga.

Nu har vi inlett ett samarbete med en fantastiskt duktig keramiker :-)

Vi kommer att marknadsföra Yvonne Larssons lekfulla figurer i vårt galleri. Yvonne kom i kontakt med keramik i mitten av 90 talet, då kände hon att det var där, med fingrarna nerstoppade i en lerklump som hon kunde uttrycka det hon ville. Skulpturer i olika former som lockar till skratt och glada miner är hennes mål.


Efter en flytt till Skåne år 2000 öppnade hon en ”öppen verkstad” för likasinnade. Lekfullhet och glädje tar sig uttryck i katter, bältdjur, kvinnor och mycket mera i keramikverkstaden, som gömmer sig bakom korsvirkeshuset mitt i Jonstorp.

Hur innehållet i Erik Hårdstedts kylskåp blir till en akvarell…

Bilderna på mitt kylskåp och mitt skafferi är ett slags porträtt av människorna som bor i huset, genom deras matvanor. Kylskåpen vittnar om att det var ett kollektiv när bilderna gjordes, då det bl a finns fyra olika smörpaket och lika många olika sorters mjölk.

Skafferiet övervakas av Sai Baba den yngre, indisk guru och skafferipolis, som ser till att ingen tar från någon annans hylla utan repressalier.

Jag arbetar mest i akvarell, för att det är en omedelbar och obarmhärtig teknik som tvingar mig att vara fullständigt närvarande och skärpt. Det går dessutom relativt snabbt, vilket passar mitt temperament. Motiven hämtar jag oftast från min närmsta närmiljö, utan censur.

Mjuka, starka, sinnliga, glada och uttrycksfulla skulpturer!

Tamara Waltermark levererar som vanligt nya härliga fantasifulla verk som tydligt beskriver & förmedlar känslor och karaktärer. Det är kvinnokroppar med generösa former, ansikten med uttrycksfulla drag och livet i sig själv format i lera.

Man kan se på hennes konst med tre ögon, sina egna och hjärtats.

Pop-Art av Alexandra Ovendahl

Nu har vi fått in färgstarka verk av en ny konstnär för oss, Alexandra Ovendahl gör ”pop-art” verk som sticker ut.

Alexandras måleri är väldigt filmiskt, motiven är som frusna filmscener och man väntar på vad nästa scen ska innehålla.

Ofta stora format med väldigt färgstarka motiv och en blandning av olja, akryl, akvarell och fotografi. Alexandra håller även på med film och mode vilket syns i hennes verk.

Elisabeth Olsson-Linnersten är en ny bekantskap för oss…

I veckan fick vi in verk från en spännande konstnär, Elisabeth Olsson-Linnersten är en ny bekantskap för oss, men vilken härlig bekantskap.

Elisabeth låter lusten driva hennes konstnärsskap. Detta har gett henne stor känsla av frihet och slutresultatet ska förmedla denna känsla och uttryck. Hon arbetar därför i olika material och med olika tekniker, så som måleri, grafik, skulptur, textil, blandteknik, glas, gummi och trä.

Att skapa, att använda sin fantasi och att kreativt leka är livsnödvändigt för Elisabeth. Därför tillåter hon sig att misslyckas på hennes väg till framgång och där hon kan vara nöjd med sitt resultat. Vägen är viktigare än målet, de kreativa processerna som växer fram i möten med andra människor, i skogspromenaderna eller vid havet.

I förra veckan fick vi in många nya, fräscha & förtrollande…

… akvareller av Johan Ramberg. År efter år fortsätter Johan att trollbinda oss med sina färgmättade & kraftfulla eller puderbleka & skira akvareller från stad, hav och skog runt om i landet. Vilken fantastisk konstnär han är – Johan skapar magi med sina färger, ljus, pensel, papper och talang!

Nya fantastiska fotografier av Alexandra Ekdahl

I veckan har vi framkallat nya fantastiska fotografier av Alexandra Ekdahl i en upplaga av 20 exemplar på akvarellpapper. Hennes mjuka fotografier är som en fantasifull tidsresa i den skönaste av sagovärldar. Hon porträtterar kvinnorna med en sensuell och majestätisk skönhet och hennes fotografier vill man vila ögonen på länge, länge…