Filmer om Camillas konstnärsskap

Konstverk av Camilla

 

Det intresse för fotografi som för mig började i sena tonåren med inspiration från min fars fotograferande övergick snart till att bli en ren passion. Något jag har med mig i allt jag gör, oavsett om det handlar om uppdrag eller konstfotografi. Jag tänker i bilder hela tiden.

Fotografi handlar för mig i första hand om att uttrycka känslor, att försöka tala till betraktaren och beröra på något vis.

Mitt fotograferande har olika förgreningar i stil. Jag älskar starka färger, rörelse, energi och positiva uttryck, såväl som det lite mer lågmälda, otydliga, dova, åt det poetiska hållet som ofta träder fram i monokromt eller i svartvitt. Människor, stadsliv och ibland naturen har avbildats genom min kamera.

Under väldigt många år har jag varit involverad i musikfoto, främst hiphop, där jag var med och dokumenterade starten för svensk rapmusik och den lilla subkultur som hiphopen var i början på 90-talet. Sedan har jag fortsatt att följa genren och dess utveckling under årens lopp fram till idag. Det handlar mycket om livemusik på scen eller i musikstudios, artistporträtt men även dokumentation av människor som är hängivna kulturen på olika vis.

Mina fotouppdrag ser ofta väldigt olika ut då det kan röra sig om både studiofotografi och fotografi åt det mer dokumentära hållet i olika miljöer. På senare år har jag befunnit mig en hel del i tv-studios och loger där jag fotograferat jurymedlemmar i Idol och Stjärnornas Stjärna innan och under sändning.

Oavsett vilken typ av fotografi det handlar om så är det viktigt för mig att göra det bästa jag kan av varje situation. Ibland är det kort om tid och det gäller att fånga ögonblicken, andra gånger handlar det om att gå in i detalj och skapa med form, vinklar och ljus. Under redigeringsarbetet handlar det om att lyfta fram mina bilder så att slutresultatet blir så bra som möjligt.

Utställningar i urval:
Av Kärlek Dieselverkstan 2009-2010
I want to hold your hand Borås Konstmuseum 2011
3 Världar Tullgarns orangeri 2013
Music Delight Studios 2015
Hip hop Spegla Fotografi & Bild 2017
Älskade postnummer Postmuseum 2019

Bok: Goda Dagars Magi 2011