Konstverk

 

David föddes 1983 i Danmark men bor numera i Malmö. Hans föräldrar emigrerade från Hong Kong på 70-talet och arbetade inom restaurangbranschen med kinesisk mat.

David hade inlärningssvårigheter i grundskolan och gymnasiet men han drömde om att få jobba med dataspelsutveckling inom animation eftersom han tyckte om att rita. Under 2015 fick David vid en ålder av 32 år diagnosen Aspergers Syndrom. Man upptäckte att hans ljud, synintryck och luktintryck var dubbelt så starka som hos andra människor.

Under rehabiliteringstiden började David handrita mycket detaljrika teckningar, detta gav David ro i sinnet. Just detaljrikedomen i kombination med hans fantasier har blivit lite av Davids signum. Han hämtar mycket inspiration från japansk anime, gotisk kyrkoarkitektur, djur och detaljer i naturen. Den gemensamma nämnaren i många av hans motiv är att åskådaren hela tiden kan hitta nya saker, såsom en liten fiskebåt gömd i hörnet eller ett ord gömt bakom en maskindel. Det är nästan som att titta på ett akvarium med fiskar, man hittar nya saker hela tiden i tavlorna.

Davids budskap är att alla människor har minst en unik gåva att föra vidare till en annan människa, som i sin tur delar med sig av sin unika gåva till nästa person. På så sätt skapas ringar i vattnet. David har hittat sin unika gåva. Man måste inte vara en konstnär eller ett geni för att dela med sig, utan man kan skänka omsorg, kärlek eller bara vara ett lyssnande öra för någon. Han tror att alla människor är skapade för att uppfylla olika syften här på jorden och ett av dessa syften är att hjälpa sin nästa.