Filmer om Bertil och hans konstnärsskap

Konstverk av Bertil

 

Nytt fantastiskt samarbete med Bertil Vallien 🥰

Galleri Ardenno kommer att marknadsföra och sälja hans grafiska blad i små upplagor med motiv av drömska, vackra och starka hästar.

En gång tecknade han enbart för att fästa sina tankar om glas på papper, skisser som ibland fick ersätta orden.

Bertil Vallien – en 81 år ung själ som är kreativ och produktiv som aldrig förr. Glaset är möjligheternas material och Bertil dess okrönte kung, det är hela världen överens om. Men, det finns fler konstformer som Bertil bemästrar med glans - som t ex att avbilda tillitsfulla och kraftfulla hästar med hjälp av kol, tillverkat enligt gammal metod.

Sin konstnärliga talang hade han faktiskt tidigt glädje av, på många sätt. Han älskade hästar och att rida. Det var nästa bara tjejer i stallet. – Jag var en jäkel på att rita hästar, säger han och det imponerade på tjejerna. Han ritade hästar på löpande band. Bertils fascination av hästar fortsatte i det militära när han rykte in på Norrlands dragonregemente, K4 i Umeå.

Bertils mytiska, drömska och symboliska motivvärld tar nu form med hästen i centrum. Som den skickliga konstnär Bertil är trollar han med svärta och mjukhet fram drömska, vackra och starka hästar som dansar fram över pappret.

Kolla gärna in Peer Erikssons film om Bertil Vallien på YouTube genom att klicka HÄR