Ramverkstaden


I den lilla ramverkstaden på Hagaborgsvägen 2 i Torna Hällestad arbetas det för fullt med att förädla, förhöja eller framhäva konstverk av alla de slag!

Intresserad av att rama in konst?

Med konstverket i centrum och med stor omsorg och skickligt handverk trollar vi fram en helhet som sedan kan pryda din vägg i årtionden. Christer har lång och hängiven erfarenhet av att arbeta med konst och inramningar vilket borgar för ett gott resultat! Vi vänder oss till såväl företag, konstföreningar och privatpersoner.

Eftersom vi är ett litet företag som även arbetar med att köpa och sälja konst i hela Skandinavien är vi inte alltid på plats i verkstaden. Så slå en signal till Christer på 0733-661 660 eller maila på christer@ardenno.se så hittar vi en tid som passar! Vi finns på Hagaborgsvägen 2 i Torna Hällestad.

Öppet efter överenskommelse!

parallax background
Vår verkstad
Välkommen att lämna in dina verk för inramning hos oss! Vi har en fullt utrustad ramverkstad med stort utbud av moderna såväl som klassiska ramar och passepartouter. Dessutom är vi duktiga på att ge råd, tips och inspiration till olika inramningar!
Inramningar

I verkstaden finns all tänkbar utrustning som möjliggör de flesta typer av inramningar och reparationer. Vi använder syrafritt och åldersbeständigt material för maximal hållbarhet och optimalt bevarande av konstverket.

Vi hjälper så klart till med tips och råd på vad som skulle kunna passa ditt konstverk. Vi har ett stort utbud av ramlister och syrafria passepartoutkartonger av hög kvalitet. Vi har även olika glaskvaliteter.

Reparationer

Kanske behöver din tavla bara en uppfräschning? Vi byter till nytt glas, om din passepartout har gulnat så byter vi till en ny syrafri passepartout och modernare ram, om så behövs. Vi gör uppspänning eller omspänning av duk på kilram mm. Allt för att ditt konstverk ska få den inramning som den förtjänar!

Print & foto

På vår storformatskrivare från Epson med pigmenterat bläck kan vi skriva ut bilder & foton till privatpersoner eller hjälpa konstnärer att reproducera sin konst. Detta med hög åldersbeständighet på arkivbeständigt material. Vi skriver ut på akvarellpapper, fotopapper eller canvas.

Vi har även en komplett fotostudio där vi kan avfotografera och digitalt arbeta med bilderna för bästa resultat. Vi använder originalfärger och papper från Epson samt papper från Canson och kan trycka upp till 60 cm bredd.

Priser

Svårt att säga, men du får alltid ett pris innan vi påbörjar arbetet.