Konstverk

 

Caroline Brag är Gotländskan som numera bor större delen av året i Kapstaden. Hon är verksam som konstnär på heltid och har ett Guesthouse tillsammans med sin kärlek Lars Brag i Somerset West utanför Kapstaden. När de inte befinner sig i Sydafrika bor de under den svenska sommaren i Beddingestrand och förstås spenderas en hel del tid där hon har sina rötter, på Gotland.

Intresset för konst har Caroline med sig sedan tidig ålder, det har funnits där som en röd tråd genom allt hon har gjort; hennes olika utbildningar, livserfarenheter och arbeten har präglat hennes konstnärskap. Det är som att konstnärskapet och hennes andra roller vävs samman.

I Carolines målningar kommer hennes nyfikenhet för livet och människans varande till utryck. Känslor, intryck och djupare medvetande ger avtryck, när lekfull energi blandas med meditativa tillstånd i ett måleri som tycks flöda genom henne. Hennes förmåga att vara inkännande kommer till hjälp när hon målar på beställning till såväl privatpersoner som offentliga platser, hotell och kontorsmiljöer. Hennes önskan är att med sina ofta stora färgsprakande målningar, inspirera och sprida glädje till de som passerar eller befinner sig i dessa miljöer.