Konstverk

 

Mitt i min trädgård i Torna Hällestad finns min ateljé och att varje dag få gå in där och måla förenar mina två största intressen - konst och trädgård.

Det jag konstnärligt ägnar mig åt är abstrakt måleri som för mig handlar om att uttrycka mitt inre landskap där färg och form kommunicerar med betraktaren. Jag förhåller mig till landskapet och naturen genom intuition och minnen. I min trädgård har jag fyra bikupor och mitt arbete med bina har lett mig in på fascinationen att använda bivax i måleriet. Jag blandar helt enkelt det mjuka vaxet med oljefärgen vilket tillför transparens och ett lite ’softat’ uttryck i oljemåleriet, färgerna blir i mitt tycke vackrare. En stor fördel är också att oljefärgen torkar snabbt och att det inte behövs några kemikalier när man målar. 

Jag deltar varje år vid påsktider i Konstrundan då jag öppnar upp både i ateljén och i mitt galleri ’Verandan’. Besökarna tar gärna en runda i trädgården också vid dessa tillfällen. Resten av året tar jag emot besökare efter överenskommelse.

Jag är utbildad arkeolog, konstvetare och textilkonstnär och sedan 2011 har jag bedrivit studier för bl.a Daniella Wolf, Lisa Pressman, R&F färgfabrik i Kingston USA, Joan Schultze, Janice Mason Steeves, Rebecca Crowell, David A Clark. Dessa kontakter har lett mig till flera arbetsresor till England, Holland och USA.

Genom åren har jag haft många utställningar på gallerier, företag och bibliotek.