Jeanette Öberg

Delikata och finstämda akvareller är Jeanettes signum. Med stor detaljrikedom och en skön känsla trollar hon fram magiska målningar med naturen som största inspirationskällan.


Konstverk

 

Delikata och finstämda akvareller är Jeanettes signum. Med stor detaljrikedom och en skön känsla trollar hon fram magiska målningar med naturen som största inspirationskällan. Och magi är just precis vad hon själv upplever när färger blandas med vatten och motivet tar form på pappret framför henne. Jeanette är noggrann och omsorgsfull i sitt konstnärskap ändå räds hon inte att ta ut svängarna och prova nya uttryckssätt inom akvarellens ram.

Magi, det är vad jag känner när jag ser mina akvareller växa fram. Jag älskar att se färgerna blandas med vattnet på pappret och bilden jag har föreställt mig i mitt huvud börjar komma fram. Färger är något som vi behöver ha runt omkring oss, och jag hoppas att ni finner samma tillfredställelse som jag när ni ser mina akvareller.

Ofta när jag är ute och promenerar översätter jag omgivningarna i akvarellfärger och försöker minnas nya kombinationer som jag genom naturen egen magiska fantasi får tips om. Hela mitt liv har jag ritat och målat, men det var först när jag kom till Italien som jag började måla akvarell och sen dess har jag fortsatt med det och blivit influerad på olika sätt av de olika länder som jag har bott i.

Utbildning:
1997-1998 Datoriserad mönsterkonstruktion, Tillskärarakademin, Göteborg.
1994-1995 Master in marketing and research, Marangoni, Milano.
1990-1991 Accademia di Moda, Florens.
1988-1989 Mönsterkonstruktion, Graphic design, Inredningsdesign,
Modeteckning, Santa Monica College, Los Angeles, USA.
1984-1987 Samhällsvetenskaplig linje, Västerås.

Utställningar:
1995 Bach et Buck, La Chaux-de-Fonds, Schweiz.
1995 L’Obelix, La Chaux-de-Fonds, Schweiz.
2002 Blåherremölla, Maglehem, Sverige.
2006 En plo gallery, Paphos, Cypern.