Per-Anders Hjort

Ambitionen med djurporträtten är att fånga personligheterna i mötet mellan människa och djur. Både fotograf och djur betraktar varandra. Då är blicken viktig.


Konstverk

 

Per-Anders är född 1958 och bosatt i Skåne, men uppvuxen i Göteborg.

Han var sedan unga år intresserad av natur och naturvård.  Fotograferandet var en naturlig följd av intresset och han började fotografera redan på 1970 talet.

Inspirerad som så många andra av naturprogram på TV, foto från olika naturområden på jorden har han själv haft möjlighet att besöka många olika delar av världen med sin kamera. 

Ambitionen med djurporträtten är att fånga personligheterna i mötet mellan människa och djur. Både fotograf och djur betraktar varandra. Då är blicken viktig. Landskapsbilderna strävar efter en enkelhet och han jobbar ofta med tydliga linjer i sitt landskapsfoto.

Han jobbar med Nikon D5 och D800 med en rad olika objektiv från 400 mm ner till 14 mm. Fotograferandet är inte hans huvudsakliga yrke och har därför haft få utställningar. Tre separata utställningar har det dock blivit – Med tema Antarktis, Kolibrier och Afrikanska miljöer.