Konstverk

 

Det mjuka möter det starka i Sussanne Snoecks verk. Hantverket såväl som motiven fogar samman kunskap och nyfikenhet. Skulpturerna i lera och brons bjuder på lätthet och rörelse. De stadiga bysterna upplevs uttrycksfulla och levande. Sussannes målningar håller samma höga nivå som skulpturerna som utgör grunden i hennes konstnärsskap. Arbetet är kärleksfullt och stilen klassisk. Verken utstrålar styrka och skörhet i en djärv och ärlig kombination.

Sussanne berättar även om dansaren och koreografen Martha Graham som med sina starka uttryck utgjort en stor inspiration. Många av Sussannes dansöser är inspirerade av Marthas uttrycksfulla rörelse och danser. Sussanne tycker om att fånga dans och rörelse med sina verk, och till dansarna passar det bra med brons. När hon gör en passionerad flamencodansare vill hon få fram ett uttryck med mycket detaljer, för att understryka passionen.

Susanne är en ödmjuk och driven konstnär som vill att hennes konst ska beröra. Hon är en äventyrlig, nyfiken och jordnära kvinna, med en arsenal av inspirerande citat. ”Konst för mig är att man blir rörd på något sätt. Att något händer i hjärtat eller hjärnan när man tittar på ett verk.” Med det synsättet förstår man verkligen att Sussanne är glad när hon berättar om en köpare som såg hennes verk på en utställning och sen gick och tänkte på det ett helt år - och raskt köpte sagda verk nästa gång hon såg det. En annan köpare fastnade för hennes verk på Vårsalongen och tog reda på var man kunde hitta konstnären.