Yvonne Larsson

Yvonnes skulpturer i olika former lockar till skratt och glada miner. Lekfullhet och glädje tar sig uttryck i katter, bältdjur, kvinnor och mycket mera i keramikverkstaden.


Konstverk

 

Yvonne började sin konstnärliga bana i mitten av 1990-talet. Hon gick ett flertal terminer på Folkuniversitet och Medborgarskolan i Stockholm men då handlade det mest om målning i olja.

Keramik kom hon i kontakt med 1996, då kände hon att det var där, med fingrarna nerstoppade i en lerklump som hon kunde uttrycka det hon ville. Skulpturer i olika former som lockar till skratt och glada miner är hennes mål.

Efter en flytt till Skåne år 2000 öppnade hon en ”öppen verkstad” för likasinnade. Lekfullhet och glädje tar sig uttryck i katter, bältdjur, kvinnor och mycket mera i keramikverkstaden, som gömmer sig bakom korsvirkeshuset mitt i Jonstorp.

Yvonne har deltagit i utställningar bl a i Mölle Stationshus, Tingshuset i Ängelholm, Galleri Tomelilla och deltar varje år i Trädgårdsrundan som arrangeras av Helsingborgs Trädgårdsförening.