KONSTPAUSEN

EN VIRTUELL UTSTÄLLNING MED BERTIL VALLIEN

VÄLKOMNA PÅ VIRTUELL VERNISSAGE


Ju fler människor desto bättre, tycker vi!

Hur kan vi tycka så, i dessa tider av restriktioner och försiktighet? Men vi har ställt om i den annars traditionella konstbranschen och ställer nu ut konsten i vårt nya fina virtuella 3D galleri.

Du kan alltså fortsätta att njuta av vacker konst - tillsammans med många andra likasinnade - framför din datorskärm – tryggt och utan risk för smitta!

Under våren blev vi tvungna att tänka om och hitta andra vägar (och väggar 😄) att visa vår konst på - då föddes idén om ett virtuellt 3D galleri där konsten visas i virtuella lokaler, presenterad i rätt proportioner på just din datorskärm via ett videomöte. 100 kundspecifika konstvisningar senare så kan vi konstatera att idéen var precis så bra som vi hoppades och succén är ett faktum. Gensvaret från våra konstföreningar och företag har varit enkom positiv och vi har fått så mycket beröm & uppmärksamhet, vilket värmer!

P.S. T o m dagspressen har varit på besök och skrivit fina artiklar om vår virtuella satsning!

Glas, Måleri & Grafik

Bertil Vallien har trollbundet oss i många decennier med allt från vackert och tidlöst bruksglas som återfinns i hem runt om i världen till sina unika och exklusiva sandgjutna skepp som trafikerar de stora världshaven. Glasskeppen ligger nu för ankar i utställningen, de karakteristiska ansikten ligger mjukt inbäddade i glasverken och vi får njuta av unika såväl som limiterade glasverk.

En annan konstform som Bertil bemästrar är måleri & grafik. Med penna och pensel trollar han med ett annat kärt och återkommande motiv, nämligen hästen. Som den skickliga konstnär Bertil är trollar han med svärta och mjukhet fram drömska, vackra och starka hästar som dansar fram över pappret.

HUR KAN MAN SE OCH UPPLEVA UTSTÄLLNINGEN?

Bertil Vallien och vår gallerist Christer Lövgren har, sedan tidigare, ett innerligt, varmt och givande samarbete och nu vill de tillsammans visa på bredden av Bertils konstnärskap.

Det finns tre olika sätt att njuta av utställningen:

* Instruktioner om du vill gå runt i den virtuella 3D utställningen på egen hand:

Klicka på ”START GUIDED TOUR” för en automatisk genomgång av verken, eller klicka på ”ENTER EXHIBITION” och själv gå runt och titta på alla konstverken.

Om du klickat på ”ENTER EXHIBITION” så kan du navigera runt i utställningen på flera olika sätt: "Klicka och håll in musknappen och dra runt pekaren för att titta åt vänster, höger eller zooma in/ut." eller "Klicka på de fyra piltangenterna i nedre högra hörnet i webbläsaren för att ta dig runt i utställningen." eller "Använd piltangenterna på ditt tangentborg för att flytta runt i utställningen."

Om du håller muspekaren över ett konstverk så får du upp information om konstverket. Om du vill titta lite närmre på något verk så kan du klicka på konstverket så zoomas verket in och vill de se ännu mer information så kan du klicka på Infoknappen (i).

Köpsugen?

Hittar ni något som väcker er köplust så kan ni kontakta Christer på Galleri Ardenno.